Kunstwerken

Wind

Wind
Isa Genzken, Wind (2010)
, Wind (2010)
Wind
Isa Genzken, Wind (2010)
, Wind (2010)
Aan de buitengevel van Witte de With prijkte in het voorjaar van 2010 de beeltenis van de ‘King of Pop’ die een kushand werpt naar voorbijgangers op straat.
Michael Jackson speelde een tijdlang een prominente rol in het werk van de Duitse kunstenaar Isa Genzken (1948). Tijdens een solotentoonstelling bij Galerie Daniel Buchholz in Keulen combineerde ze foto’s van Jackson met de David van Michelangelo. Bezien vanuit Genzkens sculpturale achtergrond is een groter contrast dan tussen Jacksons androgyne voorkomen en de mannelijkheid van Michelangelo’s David, niet denkbaar. Op de façade van Witte de With figureerde Jackson in zijn eentje, als symbool voor het wrange contrast tussen de glamour uitstraling van de buitenkant –de façade– en een tomeloze innerlijke eenzaamheid.
Genzkens werk is voornamelijk sculpturaal, met een haast anarchistisch, multimediaal gebruik van fotografie, film, papier, doek, gebruiksvoorwerpen en collages. Ze won verschillende prestigieuze kunstprijzen en was vertegenwoordigd in het Duitse Paviljoen op de Biennale van Venetië in 2007.
Bemiddelaarsrol
SKOR