Kunstwerken

Tulpenvloer

Tulpenvloer
Michael Lin, Tulpenvloer (2002)

Fotografie door: Foto's © Stroom hcbk, 2002

, Tulpenvloer (2002)
Als een immens tapijt bedekte de schildering van Michael Lin (1964) de vloer van het atrium in het Stadhuis in Den Haag. Lin bewerkt muren en vloeren met bestaande Taiwanese textielpatronen of met bloemenpatronen. Hij laat zijn schilderingen interacties aangaan met de ruimte waarin zij zich bevinden. Zijn kunstwerken zijn niet zozeer bedoeld om van een afstand bekeken te worden, maar vormen een podium waarop gepraat en gezeten kan worden.
Het tapijt van overwegend rode en roze rozen in het atrium, afgewisseld door af en toe een blauwe tulp, gaf het witte, formalistische gebouw van architect Richard Meier tijdelijk een frivole en warme gloed. De maat van het tapijt kwam overeen met de maat van het gebouw. Hierbij speelde Lin een spel met de maten van het gebouw en die van de gebruikers van het gebouw: de tulpen waren meer dan levensgroot in verhouding tot de mensen die over het tapijt wandelden.
Het project maakte deel uit van een culturele uitwisseling tussen de Taiwanese hoofdstad Taipei en de gemeente Den Haag. Het tapijt werd onthuld op vrijdag 12 juli 2002 en bleef liggen tot 15 september 2002.
Bemiddelaarsrol
-