Kunstwerken

Het Blauwe Huis

Het Blauwe Huis
Jeanne van Heeswijk & Hervé Paraponaris , Het Blauwe Huis, (2005)
Willy Mullenskade 13, Amsterdam Yasser Ballemans, Het Blauwe Huis (2005)
Het Blauwe Huis
Transparadiso, Periscoop View On! (2009)
Maria Austriastraat 700b, Amsterdam

Met dank aan: Anjo en Aline Terpstra, Timon Woongroep IJburg en All Right Service

Yasser Ballemans, Het Blauwe Huis (2005)
Het Blauwe Huis: een project van Jeanne van Heeswijk & Hervé Paraponaris
(Amsterdam, IJburg 2005 - 2009)

In de zomer van 2005 opende Het Blauwe Huis op IJburg haar deuren. Het Blauwe Huis is een plek voor het ongeplande, voor het nog te wensen. Een kunstproject waar vier jaar lang kunstenaars, schrijvers, architecten en onderzoekers worden uitgenodigd om medebewoners van IJburg te worden. Op dit moment zijn er 35 nationale en internationale gasten betrokken bij Het Blauwe Huis, die afwisselend in het huis wonen en die vanuit hun eigen discipline onderzoek doen naar de ontwikkelingen van IJburg en een gemeenschap in wording.

Het Blauwe Huis is zo vooral een plek voor ontmoeting en uitwisseling en waar in nauwe samenwerking met bewoners van IJburg vorm en invulling wordt gegeven aan de directe leefomgeving. Daarom heeft Het Blauwe Huis geen vast programma zodat het direct op de ontwikkelingen van IJburg kan inspelen.

Uitgebreide informatie over Het Blauwe Huis, haar bewoners, de projecten vindt u elders op deze website.

Het Blauwe Huis is een project van Jeanne van Heeswijk i.s.m. Dennis Kaspori en Hervé Paraponaris, tot stand gekomen met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Alliantie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Europese Unie, Digitale Pioniers, Stichting DOEN, ECF, Fonds BKVB, Mondriaan Stichting, SKOR, SNS REAAL Fonds, Stadsdeel Zeeburg, VSB Fonds en Waterstad 3.
Bemiddelaarsrol
Voor Het Blauwe Huis bemiddelde ik tussen bewoners, gemeente Amsterdam, kunstenaars, fondsen en bedrijven voor het realiseren van diverse kunstprojecten in de openbare ruimte zoals Motel Out of the Blue, Periscoop View On! en het Autohotel.