Kunstwerken

Collectie DE BASIS

Collectie DE BASIS
RAAAF│studio Frank Havermans, Secret Operation 610 (2013)
Park Vliegbasis Soesterberg

Fotografie door: Raymond Rutting

Met dank aan: Projectbureau Vliegbasis Soesterberg

Ella Derksen, Collectie DE BASIS (2013)
Collectie DE BASIS
Roosje Klap & Kaleb de Groot, The Receptor, minimuseum verkeerstoren 2013
Park Vliegbasis Soesterberg

Fotografie door: Roel Backaert

Met dank aan: Rijksdienst Cultureel Erfgoed

Ella Derksen, Collectie DE BASIS (2013)
In de afgelopen jaren heeft de provincie Utrecht in het kader van de viering van Vrede van Utrecht, samen met fondsen en sponsors investeringen gedaan voor cultuur op de vliegbasis. Een aantal shelters, bunkers en andere objecten zijn gelijktijdig met de natuurinrichting geschikt gemaakt voor cultureel gebruik. Onderdeel hiervan zijn negen semi-permanente kunstwerken. Bijna zo geheimzinnig als de basis zelf, want ze bevinden zich in een aantal objecten op het terrein.
Bemiddelaarsrol
Mijn rol in dit project:
Ontwikkelen project ism mede-curatoren (SKOR, Vrede van Utrecht); zoeken van partners, schrijven plan; inhoudelijk advies; selectie kunstenaars; werven fondsen (KF Hein, Bouwfonds Cultuurfonds); projectmanagement- en realisatie; begeleiden kunstenaars; publicatie maken; aansturen beheer en onderhoud. Met ingang van 2014 ben ik bezig met de verdere ontwikkeling van de collectie.
Ik ben met dit project gestart als senior adviseur kunstopdrachten bij CBKU, daarna als programmamaker en curator bij stichting Vrede van Utrecht, momenteel als curator en kwartiermaker voor Provincie Utrecht.