Kunstwerken

The Feast of Trimalchio

The Feast of Trimalchio
AES+F, The Feast of Trimalchio (2009)
, The Feast of Trimalchio (2009)
The Feast of Trimalchio
AES+F, The Feast of Trimalchio (2009)
, The Feast of Trimalchio (2009)
Het eerste project in de serie ‘The Feast of Trimalchio’ van AES+F is een vervolg op een ironisch epos dat zich afspeelt in de echte en virtuele hedendaagse wereld, een epos dat voor het eerst werd gepresenteerd in het Russische paviljoen op de 52e Biënnale van Venetië.
Het heroïsche en zinloze gevecht van de onsterfelijke goden in een virtueel Walhalla, is echter vervangen door een poging een model te maken van de Hemel. Dit model wordt belichaamd door het idee van het ideale hotel met gasten, voornamelijk representanten van het Golden Billion and zijn bedienend personeel. Zoals patriciërs and slaven ten tijde van de viering van Saturnalia, wisselen de gasten en de bedienden van rol en leven hun onberekenbare fantasieën uit. Als in een gezamenlijke droom verbindt een eeuwig plezier de personages. Tussen de bewoners van dit artificiële paradijselijke eiland is een verontrustend gevoel van naderend onheil echter altijd aanwezig.
Het werk was de eerste interventie in de serie ‘Between You and I’, een gezamenlijk project van SKOR en Witte de With, dat plaatsvond tussen het najaar van 2009 en de zomer van 2010.
Bemiddelaarsrol
SKOR