Kunstwerken

Dropping Science

Dropping Science
Maurer United Architects (MUA), Dropping Science (2006)
, Dropping Science (2006)
Dropping Science
Maurer United Architects (MUA), Dropping Science (2006)
, Dropping Science (2006)
Bij de hoofdentree van de Universiteit van Maastricht, het UM Visitors’ Centre, kan informatie worden ingewonnen over alle onderdelen van de campus. Het interieur van het Visitors’ Centre is ontworpen door Maurer United Architects (MUA). Onderdeel van het interieur is een interactief spel getiteld ‘Dropping Science’ waarin de deelnemers op zoek gaan naar ‘science’.
Het spel, met de speelperspectieven van elke speler, wordt op drie grote schermen in de entree geprojecteerd. Via een reis door de ruimte komen de spelers uiteindelijk op de Universiteit van Maastricht terecht waar zij hun verzamelde ‘science’ kunnen droppen en verzilveren.
Kenmerkend voor MUA is een voortdurend onderzoek naar de grenzen van de architectuur door te experimenteren met technieken en beelden uit andere disciplines. Dit kan resulteren in architectonische ontwerpen, maar evengoed in voorstellen op het gebied van vormgeving, interactieve media en interieurontwerp. Het doel van MUA’s interdisciplinaire onderzoek is om hun eigen spelregels te formuleren. Het is een ‘speelhouding’, zoals MUA het zelf beschrijft, die ideeën en opvattingen aan kan scherpen.
Bemiddelaarsrol
SKOR